Kom in actie, juist nu!

Een goede gezondheid gun je iedereen. Toch is dat niet vanzelfsprekend. Dat zien we niet alleen aan het coronavirus, wij zien het ook bij al die mensen van wie het leven, iedere dag weer, wordt ontregeld door spijsverteringsziekten. Ziekten die kunnen zorgen voor schaamte, angst, onzekerheid, pijn en zelfs sterfte.

 

Jij kunt deze mensen en ons helpen. Door in actie te komen. Ook in coronatijd. Want hoewel veel evenementen zijn afgelast zijn, is er nog steeds veel wat we wel kunnen doen. Hou een inzamelingsactie op je verjaardag, laat je trainingskilometers sponsoren, of maak een digitale collectebus aan. Zo blijven we elkaar helpen!

Lees meer Lees minder
Start actie Doneer nu
Promote icon

Start jouw actie

Startaction icon

Promoot je actie

Collect icon

Zamel geld in

Go icon

Zet ‘m op!

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Almar Hesmerg

Fietsen voor de jeugd en tegen MLD kanker

Help de jeugd en strijd tegen maag, lever en darm kanker! Mijn naam is Almar Hesmerg, ik ben 46 jaar en samen met mijn partner Ingrid hebben we twee prachtige kinderen Ruben (15) en Sanne (12). Mijn moeder is 2 december 2015 overleden aan de gevolgen van slokdarm kanker, wat enorm veel impact heeft gehad om mij en mijn familie. Veel mensen hebben helaas ook hiermee te maken en ik wil op een bijzondere manier een steentje bijdragen door de mensen te helpen die nog een kans maken op genezing. Daarom wil ik van Sneek naar Berlijn fietsen en het traject ernaar toe een inzamelingsactie opstarten om zoveel mogelijk geld op te halen voor: 1. Maag, lever en darm stichting, Je spijsvertering is van levensbelang. Ze kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Je spijsvertering kan je kracht en energie geven, maar ze kan je ook slopen, je wereld klein maken, of zelfs je dood worden. De Maag Lever Darm Stichting zet zich in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. 2. Pannakooi realiseren SWZ Boso Sneek, helaas zien we een trend dat de jeugd steeds minder gaat bewegen en met het realiseren van een pannakooi willen we de jeugd meer stimuleren om te bewegen om een leuke en positieve manier. Doelstelling is om 05 september 2020 aan te komen in Berlijn, dit zou oorspronkelijk 25 april zijn, alleen door de Corona crisis heb ik mijn fietstocht uit moeten stellen, maar nu vertrek is alsnog op 29 augustus vanuit Sneek. ik had de oorspronkelijke datum gekozen omdat 2520 mensen per jaar de diagnose slokdarmkanker krijgen en helaas is de overlevingskans op dit moment te laag.

Voetbalvereniging Hulshorst

Lopend de 12 provinciën door.

Zoals bekend heeft het afgelopen jaar de binnenzijde van onze kantine een flinke renovatie ondergaan en is het de bedoeling dat binnenkort ook de keuken en de toiletten worden aangepakt. Uiteraard gaan dit soort verbouwingen gepaard met vele kosten, om deze kosten enigszins behapbaar te houden wordt er binnen de vereniging al heel veel werk verzetmet en door onze vele vrijwilligers. Daarnaast zijn er ook altijd mensen die mee denken over hoe we geld kunnengenereren voor zulke grote uitgaven. Het verleden is daar een heel goed voorbeeld van, zo is er 1987 een sponsorloop geweest, hardlopend in estafettevorm rondom het IJsselmeer dit ten behoeve van de bouw van ons sportpark. Dit is in 2007 nog eens wandelend over gedaan voor de uitbreiding van de kleedkamers. En zo is vorig jaar het idee ontstaan om ook dit keer weer een vergelijkbare actie op touw te zetten! In de wandelgangen heeft u er dan ook vast al wel iets van vernomen. Wij zijn ondertussen dan ook al druk bezig met de voorbereidingen van een unieke wandeltocht. Deze wandeltocht zal in estafettevorm worden uitgevoerd, heeft een minimale lengte van 650 kilometer en voert ons in 7 dagen door alle 12 provinciën van Nederland. De bedoeling is dat Henk Mol, Johan van Olst en Jan van Olstdeze tocht gaan volbrengen. Op zaterdag 6 juni 2020 zal om 12:00 uur het startschot klinken en zullen zij in beurten van ± 6 uur elkaar wandelend gaan aflossen (24/7) met als grote doel om zaterdag 13 juni 2020 tijdens de familie dag feestelijk te worden onthaalt. Uiteraard is het de bedoeling dat we voor en tijdens deze tocht zoveel mogelijk geld en sponsoring op gaan halen voor de hierboven genoemde verbouwing. Als vv Hulshorst zijn wij een amateur vereniging die zich ten doel stelt het in teamverband aanbieden van de voetbalsport, op zowel prestatief als recreatief niveau aan een zo groot en breed mogelijke vertegenwoordiging van onze gemeenschap. Wij hebben dan ook bedacht om deze sponsorloop niet alleen op te dragen aan de genoemde verbouwing, maar er voor gekozen om er ook een maatschappelijk doel aan te koppelen. Onze keuze is hierbij gevallen op de Maag Lever Darm Stichting. De MLDS zet zich in voor meer dan twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, door onderzoeken te financieren en voorlichtingen te geven. Voor hen en met hen strijden zij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Om dit geheel dan ook rendabel te maken zijn wij op zoek naar vele sponsoren, van klein tot groot, van veel tot weinig, van geld tot bijvoorbeeld eten en drinken alles hierin ismogelijk en bespreekbaar. De bedoeling is dat we in aanloop naar de tocht en tijdens deze daadwerkelijke wandeling erdiverse media aandacht bij willen gaan betrekken om zo ook iets terug te kunnen doen voor onze sponsoren. De leden van onze “sponsorcommissie” zouden u dan ook graag willen benaderen om te bespreken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Met vriendelijke groet,     De organisatie commissie    

Ellie Kersten

800km lopen van St. Jean Pied de Porte naar Santiago de Compostella

Hallo allemaal ik ben Ellie Kersten (68), getrouwd met Gerard en samen hebben we twee prachtige dochters en drie kleinkinderen. Op 1 september 2021 start ik in St. Jean Pied de Porte met mijn wandeltocht van 800km naar Santiago de Compostella. Dit is de camino frances en ga er in totaal 6 weken over doen. Al langer ben ik fervent wandelaar en sinds twee jaar loop ik ook lange afstanden. In 2003 was ik in de Pyreneën en daar sprak ik met pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. Met enkel een rugzak en wandelstok gingen ze op pad. Iedereen had een eigen reden om deze uitdaging te doen. Dit sprak mij zo erg aan dat ik heb besloten om er zelf voor te gaan.  De afgelopen tijd heb ik veel getraind en ik realiseerde me hoe bevoorrecht ik ben dat ik de gezondheid heb om dit te kunnen doen. Veel spijsverteringspatiënten hebben helaas niet deze mogelijkheid, waaronder mijn dochter Ilse. Zij heeft namelijk Colitis Ulcerosa en dit kost haar veel kracht en energie. Dankzij haar medicatie heeft zij wél de keuze om haar energie te gebruiken.  Daarnaast loop ik deze prachtige tocht natuurlijk voor mezelf en voor al mijn herinneringen aan mijn (loop)vriendin maar ook zeker om een steentje bij te dragen aan onderzoek om spijsverteringsziekten te kunnen begrijpen en herstellen.  Zodat mijn dochter en allen die te kampen hebben met deze klachten weer kracht kunnen putten uit hun spijsvertering.  Help jij om mijn tocht een succes te maken? Laat dan een donatie achter!