Tour de Jes

www.tourdejes.nl

www.tourdejes.nl

Een avontuur en een nieuwe herinnering met en door Jesper. Een unieke tocht waar wij, Laurens en Tom, geld inzamelen voor de Maag Lever en Darm Stichting (MLDS). Als eerbetoon aan Jesper. We fietsen in 6 geweldige etappes van Raalte naar Alpe d’Huez, waar onderweg meerdere mensen een (sportieve) bijdrage leveren!

Kijk voor meer informatie op: www.tourdejes.nl 

Alternatieve Tour de Jes! 17 t/m 19 september

Inmiddels is het vier weken geleden dat wij moesten besluiten om niet van start te gaan met de Tour de Jes. Waar we aan de vooravond stonden van een intensieve, emotionele, maar bovenal mooie fietsweek, werd de week (en de weken erna) uiteindelijk inktzwart en diep triest.

Inmiddels hebben we de ruimte gevonden om toe te werken naar een alternatief en hopen we de Tour de Jes met z’n allen een mooi en passend slot te geven. 

Van zaterdag 17 september t/m maandag(avond) 19 september zullen we drie etappes fietsen. De eerste etappe zal vanuit de Tuinfluiter in Raalte naar Düsseldorf zijn, exact zoals we deze gepland hadden (ongeveer 165 km). Vervolgens fietsen we op zondag door van Düsseldorf naar Winterberg, zo’n 160 km. Tevens een plaats waar Jesper vaak kwam en zijn uitwisselingen met leerlingen had. Op maandag fietsen we vervolgens terug van Winterberg naar Raalte en verwachten we in de loop van de avond (hopelijk voor het donker) weer aan de Tuinfluiter te finishen. Met ongeveer 275 km, de nodige hoogtemeters en al 2 etappes in de benen, zit in deze etappe met name de component ‘strijd’. Die wilden we natuurlijk ook ergens terug laten komen. 

De etappe op zaterdag willen we graag met een grote groep fietsen en hopen we in Düsseldorf mooi af te sluiten met z’n allen. Dag 2 fietsen we graag met z’n tweeën en de laatste etappe lijkt het ons mooi als we de laatste kilometers (je mag zelf invullen hoeveel) vergezeld worden.  De exacte routes en verdere informatie zal in de loop van de komende weken op deze site geplaatst worden, dus houd het goed in de gaten!

.

 

10
01/10/2022
18:32

Anonymous

View all
  View all
13/02/2022 | 21:13

Raalte - Alpe d'Huez

De tocht die we ons altijd zullen blijven herinneren. We passeren idyllische Duitse, Zwitserse en Franse dorpjes, fietsen door glooiende landschappen, langs bekende rivieren en meren en trotseren wereldberoemde cols uit de Tour de France. En dan de grand final.. We beklimmen in de laatste etappe eerst de Col de Croix de Fer en finishen bovenop de beroemde Alpe d’Huez.  

A healthy digestive system is vital. It can be your best friend, or your worst enemy. Your digestive system can give you strength and energy, but it can also hinder you, make you housebound, or even kill you. The Stomach Liver Bowel Foundation (Maag Lever Darm Stichting) supports over two million people with digestive diseases, by funding research and providing information. Together, we fight for a healthy digestive system for everyone.