Martin Breedijk

Ter ere van mijn vrouw en alle doktoren en onderzoekers

16 april 2023 coachte ik mijn "schoonzoon" tijdens de marathon van Rotterdam toen ik na 32 km bij de Coolsingel door mijn vrouw werd gebeld: Er komt een donorlever aan, je moet nu naar het Erasmus MC!
Opeens kwamen in een enorme draaikolk van gebeurtenissen en emoties: "Wordt de lever goedgekeurd?", "Zal de operatie goed verlopen" waren slechts enkele van de vele vragen. De operatie is goed verlopen en mijn vrouw hersteld gestaag, met ups en downs wordt ze steeds sterker en pakt meer en meer zaken in haar leven weer op.

Om dit proces af te ronden en om iets terug te doen voor alle dokters, verpleegkundigen, onderzoekers, donors en alle andere betrokkenen zal ik 14 april 2024 zelf de marathon van Rotterdam lopen en daarbij zo veel mogelijk geld ophalen voor de Maag Lever Darm Stichting. Want er is nog veel onderzoek nodig, bv. voor de ziekte van mijn vrouw Primaire Sclerosende Cholangitis, die bij haar nog steeds zou kunnen terugkomen. 

Wil je mij daarin ondersteunen, elk bedrag is welkom en ik heb een paar suggesties:

  • Steun mij met €42 (€1/km)
  • Steun mij met €21 (€0,5/km)
  • Steun mij met €10,50 (€0,25/km)

Omdat ik al jaren actief ben als duursporter en ook het triathlon-trainersdiploma niveau 4 heb bied ik ook het volgende aan:

  • Steun mij met €84 (€2/km) en geef ik je maximaal 1 uur advies over alles wat je wil weten over trainen (zwemmen/fietsen/hardlopen/triathlon) via beeldbellen of telefoon.
  • Steun mij met €168 en ik train maximaal 2 uur samen met je in de Kennemerduinen, het mooiste hardloopgebied van Nederland. Wil je een andere locatie, dat is in overleg ook mogelijk.
  • Steun mij met €420 en ik geef een training aan een groep van maximaal 15 lopers in de Kennemerduinen. Nodig je vrienden uit, kom met je bedrijventeam of je club. Wil je een andere locatie, dat is in overleg ook mogelijk.
  • Wil je mij met nog meer sponsoren, laat het mij weten via mbreedijk@gmail.com en dan kijken we hoe we dat invullen. Mogelijkheden zijn bv. logo op shirt, dagvoorzitter zijn (ben ik ook namelijk) of iets heel anders. 

 Dus wat het bedrag ook is, steun mijn actie en het werk van de Maag Lever Darm Stichting. Elke bijdrage telt!

 

25
26/02/2024
17:44

Anonymous

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
  View all
11/01/2024 | 10:52

Uitgebreidere motivatie

2023 was een uitdagend jaar dat voor ons eigenlijk begon op 23 december toen de specialist zei dat hij vond dat Judith voor een levertransplantatie in aanmerking kwam. Wat volgde was een rollercoaster van onderzoeken, ziekenhuisopnames (het ging echt snel achteruit), teleurstelling omdat ik geen levende donor mocht zijn, heel bijzondere mensen die aangaven wel donor te willen zijn en nog veel meer. 16 april 2023 gunde ik mijzelf even een moment rust om Marten te coachen tijdens zijn marathondebuut in Rotterdam. En toen uit het niets, op letterlijk 400 meter van het ErasmusMC belde Judith: Er is een donorlever ik kom nu naar Rotterdam! Einde coaching en op van de zenuwen naar een veel grotere uitdaging. Zenuwslopende uren volgden, lever werd uiteindelijk goedgekeurd en om 19:30 werd ze naar de OK gebracht. 17 april om 4:00 ‘s ochtends kreeg ik het telefoontje dat alles goed was verlopen en dat ze terug was op de kamer. Wat volgde was opnieuw een rollercoaster van ups en zeker ook downs. Het leven wordt niet meer wat het was, maar wel veel beter dan het was (om nog maar te zwijgen van hoe het had kunnen eindigen). Wat zijn we toch gezegend met een fantastische gezondheidszorg in ons land met kundige dokters, verplegerers, anesthesisten, onderzoekers en iedereen die het mogelijk maakt dat we dit allemaal kunnen. Om voor ons de cirkel rond te maken en vooral om een bijdrage te leveren aan het nog verder verbeteren van de kennis, zorg en kunde rondom maag-lever-darmziekten, Judith haar ziekte PSC bv. is nog niet behandelbaar, loop ik dit jaar de marathon van Rotterdam om geld op te halen voor de Maag-Lever-Darm stichting. Steun mij daarin en doneer via onderstaande link. Doe dat bv. met €1 per km, of €0,10, elke bijdrage is welkom. En als je met een bedrijf of groep vrienden een grote donatie doet kom ik training geven, zie voor meer info op de pagina. Dus steun ons en kom op 14 april, mij, Myrthe Breedijk en Marten Heemskerk die ook lopen aanmoedigen aan de kant in Rotterdam. Judith staat aan de finish en dan vieren we het leven! Delen mag, graag zelfs!

A healthy digestive system is vital. It can be your best friend, or your worst enemy. Your digestive system can give you strength and energy, but it can also hinder you, make you housebound, or even kill you. The Stomach Liver Bowel Foundation (Maag Lever Darm Stichting) supports over two million people with digestive diseases, by funding research and providing information. Together, we fight for a healthy digestive system for everyone.