Tom en Laurens fietsen de Tour de Jes ter nagedachtenis aan hun goede vriend Jesper

25-08-2022 | 14:33

Maak er wat moois van en niet sikkeneuren. Vier het leven! Dat waren een van de laatste dingen die Jesper zei voor hij op 15 juni 2021 is overleden. Jesper ten voeten uit. Zo was hij, zo stond hij in het leven. Positief en voor iedereen klaar staan. Op die manier heeft hij veel mensen geïnspireerd.

Dat we een fietstocht maken is niet zomaar. Zelf pakte Jesper regelmatig de fiets om naar zijn werk in Holten te fietsen, een stuk met Nicole, Mees en Roos door Salland te fietsen of kilometers te maken in zijn geliefde land Duitsland.

Inmiddels is het vier weken geleden dat wij moesten besluiten om niet van start te gaan met de Tour de Jes. Waar we aan de vooravond stonden van een intensieve, emotionele, maar bovenal mooie fietsweek, werd de week (en de weken erna) uiteindelijk inktzwart en diep triest.

Inmiddels hebben we de ruimte gevonden om toe te werken naar een alternatief en hopen we de Tour de Jes met z’n allen een mooi en passend slot te geven. 

Van zaterdag 17 september t/m maandag(avond) 19 september zullen we drie etappes fietsen. De eerste etappe zal vanuit de Tuinfluiter in Raalte naar Düsseldorf zijn, exact zoals we deze gepland hadden (ongeveer 165 km). Vervolgens fietsen we op zondag door van Düsseldorf naar Winterberg, zo’n 160 km. Tevens een plaats waar Jesper vaak kwam en zijn uitwisselingen met leerlingen had. Op maandag fietsen we vervolgens terug van Winterberg naar Raalte en verwachten we in de loop van de avond (hopelijk voor het donker) weer aan de Tuinfluiter te finishen. Met ongeveer 275 km, de nodige hoogtemeters en al 2 etappes in de benen, zit in deze etappe met name de component ‘strijd’. Die wilden we natuurlijk ook ergens terug laten komen. 

De etappe op zaterdag willen we graag met een grote groep fietsen en hopen we in Düsseldorf mooi af te sluiten met z’n allen. Dag 2 fietsen we graag met z’n tweeën en de laatste etappe lijkt het ons mooi als we de laatste kilometers (je mag zelf invullen hoeveel) vergezeld worden.