De Buikroute 2023

Wij lopen 3 juni voor de buik! Loop jij ook?

Lopen wat voor jou haalbaar is, op het moment dat het jou uitkomt! Dat is wat we vandaag 3 juni doen met de Buikroute van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS).

Een wandeldag die bedoeld is om aandacht te vragen voor de buik. Voor de gezondheid van je spijsvertering, maar ook voor omgaan met spijsverteringsaandoeningen. Daarom wandelen we om geld op te halen voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten. Want een mooie wandeling maken is niet vanzelfsprekend voor iemand met een spijsverteringsaandoening.

In iedere provincie is een MLDS-wandelroute beschikbaar. En heel belangrijk: er is altijd minimaal één openbaar toilet op de route (zie HogeNood app). Je loopt deze of meerdere routes, of je kiest een eigen route naar keuze. Wandelingen combineren kan natuurlijk ook. Voor je wandeling voor de buik laat je je sponsoren om geld op te halen voor onderzoek. Laat anderen dus weten dat je loopt en post onderweg je belevenissen onder #Buikroute. Je hebt een hele dag de tijd, dus je hoeft je niet te haasten om op tijd binnen te zijn.

Waarom meedoen?

  1. Een wandeling om aandacht te vragen voor de buik en om geld op te halen voor meer onderzoek.
  2. Altijd bij jou in de buurt, je hebt dus geen lange reistijd.
  3. Een event zonder vaste start- en eindtijd, je kiest zelf wanneer je loopt.
  4. De MLDS-wandelroutes zijn naast de HogeNood app gelegd, zodat je onderweg een sanitaire stop kan maken.
  5. Via #Buikroute houden we digitaal contact met elkaar. Zo lopen we toch een beetje samen!

Schrijf je in en vraag vrienden en familie jou te steunen in de strijd voor een gezonde buik! 

Voor € 9,95 ontvang je van ons een MLDS wandelshirt en, indien gewenst, een boekje met route suggesties (deze ontvang je in de 3e week van mei). Het inschrijfgeld komt direct al ten goede van de opbrengst.

10
03/06/2023
18:48

Daniëlle

Aan: Team Eijkelkamp
Bekijk alle

Een gezonde spijsvertering voor iedereen: dat is ons doel. Daar zetten we ons samen met artsen, onderzoekers, collectanten en donateurs vol overgave voor in. We financieren mogelijkheden om ziekten vroegtijdig op te sporen. En we maken ons er sterk voor dat iemand die ziek is snel de juiste behandeling krijgt. Maar veel liever voorkomen we dat iemand een spijsverteringsziekte krijgt. Daarom zeggen we tegen iedereen: Listen to your guts! Want je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid.