Wat Wil Wil: de Alpe d'Huez beklimmen voor de strijd tegen darmkanker.

Normal df8589c7e6de6470c37f53d0039c387a5d196959
29-03-2017 | 14:29

Op 17 juni, de dag dat Annewil 37 jaar zou zijn geworden, gaan familie en vrienden fietsend en wandelend de Alpe d’Huez beklimmen. Dat is Wat Wil Wil. Toen Annewil de diagnose darmkanker kreeg zei ze namelijk meteen:  “Nu moeten jullie ook maar die berg opfietsen’’.

Annewil’s broer Wouter van Kempen: ‘’Vorig jaar zomer had ik het met Leander (Annewil’s man) tijdens een etentje weer over haar uitspraak over de Alpe d’Huez. Toen beseften we ons dat we dit eigenlijk gewoon maar moesten doen. Misschien dat de wijn ons een beetje naar het hoofd was gestegen, maar iedereen aan tafel was meteen enthousiast. We gingen vervolgens voortvarend te werk. In de weken erop hebben we allemaal een geschikte fiets aangeschaft’’.

‘’Via jullie fietsevent de Zuiderzee Klassieker, maakten we vorig jaar kennis met de Maag Lever Darm Stichting. Wat we toen vooral heel mooi vonden is dat haar naam toen door jullie op het asfalt is geschreven. Een prachtig gebaar. Daarom besloten we ook dit jaar weer voor de Maag Lever Darm Stichting in actie te komen en hebben we met zijn allen deze actie op touw gezet’’.  

‘’Ons team bestaat naast acht fietsers ook uit zes wandelaars die op 17 juni al lopend de top zullen bereiken.  We kunnen die dag ook rekenen op veel support van familie en vrienden die ons zullen opwachten op de top, zodat we haar dat weekend met elkaar kunnen herdenken. Uiteindelijk is Annewil een halfjaar na de diagnose gestorven op 31 juli 2015. Ik hoop dat ze op 17 juni met ons meekijkt en trots op ons is. Annewil heeft de strijd tegen darmkanker op veels te vroege leeftijd verloren, maar de Maag Lever Darm Stichting strijdt verder om anderen dit leed te kunnen besparen. Ik hoop dan ook dat veel mensen onze actie gaan steunen met een donatie!

Steun Wat Wil Wil! via hun actiepagina.