Ultra Run 2017: nog uitdagender, nog meer geld voor onderzoek!

Normal 8c245161408d61c053647e28542b62f97c12cc03
09-03-2017 | 16:58

Aankomende september gaat fanatiek hardloper Lars Lageweg (39) de uitdaging weer aan. De Ultra Run van Rotterdam naar Utrecht, goed voor 62 kilometer. Ook vorig kwam hij in actie voor de Maag Lever Darm Stichting. Het begon toen met een bericht op Facebook: “Voor iedere like van dit bericht, ren ik een halve kilometer”, schreef hij. Zeven uur later stond de teller al 116 likes en moest hij dus 58 kilometer gaan afleggen. Uiteindelijk haalde hij bijna 1.000 euro op voor meer onderzoek naar darmziekten en om het voor alle buikpatiënten allemaal wat draaglijker te maken. Dit jaar wordt de afstand nog maar eens opgeschroefd naar ruim 65 kilometer. ‘’Met een beetje extra lopen, kunnen we zo mooi de karakteristieke Erasmusbrug en Willemsbrug meenemen’’.

De beste ideeën ontstaan toevallig. Zo ook bij Lars. Het idee om een like-actie te starten ontstond toen een vriendin van hem een soortgelijke actie was gestart en hem had genomineerd hetzelfde te doen. Nadat zijn Facebook vrienden hadden bepaald dat hij 58 kilometer ging rennen, besloot hij dit vanaf Rotterdam Centraal te doen. “Gewoon omdat ik dat het mooiste station van Nederland vind.” En als je dan vanaf dat punt kijkt welke stad op 58 kilometer afstand is, dan is dat Utrecht. De keuze om zijn actie te koppelen aan de Maag Lever Darm Stichting was minder toevallig. Zelf heeft hij de chronische darmziekte colitis ulcerosa en in zijn omgeving komen darmziekten veel voor. “Ik krijg medicijnen, weet wat mijn beperkingen zijn, maar ik kan er goed mee leven.” Toch kan hij met het hardlopen niet meer zo fanatiek trainen als vroeger en moet hij na iedere training meer rust nemen.

Gelukkig staat Lars er niet alleen voor. Dit jaar is het plan de Ultra Run in 5 koppels van 2 (met elk een navigator/verzorger) te lopen. Vorig jaar zou Lars in eerste instantie alleen lopen. Lars: ‘’Op het laatste moment haakte Danyel Breuls aan. We kenden elkaar nog niet, maar samen deze unieke afstand lopen schepte meteen een band. Daarom lijkt het me bijzonder leuk om de Ultra Run dit jaar met meerdere koppels te lopen.’’

In aanloop naar de nieuwe Ultra Run komt Lars nog meer in actie voor de Maag Lever Darm Stichting.
Op 11 juni neemt hij deel aan Rondje Voorne, met een afwisselend parcours een ware uitdaging voor ultrarunners. Een dag later begint de nationale collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting. En het zal je niet verbazen, ook hierbij komt Lars natuurlijk in actie en zal hij van deur tot deur flitsen.

Steun Lars’ actie! Doneer op zijn actiepagina