Egmond Halve Marathon 2017: de start van de MLDS Runners Tour!

11-01-2017 | 16:18

De eerste uitdaging van het MLDS Runners Team in 2017 is een feit. Zondag 8 januari was het zover, acht sportievelingen zijn de uitdaging met de elementen aangegaan en liepen de halve marathon in Egmond ten behoeve van de Maag Lever Darm Stichting. Een geweldige dag was het!

In de ochtend meldden de eerste runners zich enthousiast en werden de startbewijzen opgespeld. Er werd kennisgemaakt en ervaringen werden uitgewisseld, een gezonde spanning was voelbaar. Om 12.37u werd het startsein gegeven en konden de runners eindelijk doen waarvoor zij gekomen waren: 21.1 kilometer lopen door zand, de duinen en over vlak land. Een mooie uitdaging!

Teamcaptain Hans Klopper heeft het een geweldige dag gevonden
‘Een prachtige uitdaging. Met onze enthousiaste groep willen we, naast een sportieve prestatie neerzetten, meer zichtbaarheid geven aan de Maag Lever Darm Stichting en geld ophalen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten.’

Hans Klopper heeft helaas van dichtbij meegekregen welke impact deze ziekten hebben.
‘In 2010 werd helaas bij mijn eigen vader maag- en leverkanker ontdekt. Na onderzoek bleek dat het volledig was uitgezaaid. Hij overleed na een ziekbed van zes maanden op 59-jarige leeftijd. Ik wil dat anderen dit lot bespaard kan blijven.’

Geld voor wetenschappelijk onderzoek
Naast de sportieve uitdaging was er ook nog een fondsenwervende vraag gesteld aan de runners, namelijk het werven van € 100,- per deelnemer. En de teller staat op dit moment op € 1.733,-, wat zijn wij hier ontzettend blij mee! Met deze opbrengst kunnen wij wetenschappelijk onderzoek financieren zodat in de toekomst maag-, darm- en leverziekten voorkomen en genezen kunnen worden. Dank aan alle runners!

Het doel voor 2017 van de teamcaptain Hans is: meer dan € 1.000,- ophalen voor de Maag Lever Darm Stichting. Hans heeft tot nu een geweldige opbrengst van € 445,-.

Wij kijken met plezier terug op deze eerste run van het MLDS Runners Team.

Sluit jij je aan bij deze enthousiaste club hardlopers? Word ook MLDS Runner! Zo ben je, naast een flinke dosis sportiviteit, ook nog eens bezig voor al die mensen met een maag-, lever- en darmziekte!
Kijk hier voor meer informatie. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@mlds.nl.