Maag Lever Darm Stichting ontvangt cheque van 1785 euro ter ere van ‘dubbel’ 60-jarig jubileum

Normal 244b277663a7e02d6db3eb28cb69825cff3ae0ff
20-10-2016 | 12:24

 

60-jarig bestaan van familiebedrijf De Schepper én 60e verjaardag van eigenaar Victor.

 

Victor de Schepper, eigenaar van familiebedrijf De Schepper in Bergschenhoek, gaf ter ere van het 60-jarig jubileum van het bedrijf én zijn eigen 60e verjaardag een groot feest. Bovendien bestond zijn pand 10 jaar. Voor Victor is geen één dag vanzelfsprekend, sinds negen jaar geleden bij hem de diagnose darmkanker is gesteld.

 

De Schepper, een bedrijf in slangen en koppelingen voor tankauto’s en bulkauto’s, werd op 21 februari 1956 door de vader van Victor opgericht. In 1980 overleed Victors vaderonverwachts aan een harstilstand tijdens een vakantie. Victor was nog jong, zat nog op school. Hij nam het bedrijf over en gelukkig lukte het hem zijn werk te combineren met een stage, zodat hij zijn studie kon afronden. Hij begon vanuit zijn slaapkamer bij zijn moeder thuis. Totdat hij een pand kon huren. Het bedrijf bleef groeien en 10 jaar geleden kocht hij zijn eigen pand.

Alles verliep voorspoedig, totdat negen jaar geleden de geschiedenis zich leek te herhalen en Victor hoorde dat hij darmkanker had. “Mijn zoon was 18 en zat nog op de MTS. Hij heeft toen zijn stage bij mij gelopen. Terwijl ik in bed lag, regelde mijn zoon alles voor het bedrijf. Hij was mijn handen.”

 

Victor rijdt nog iedere dag voorbij

Inmiddels gaat het weer goed met Victor. Hij moet nog wel iedere acht maanden voor controle naar het ziekenhuis en hij zal ook de rest van zijn leven onder controle blijven. Aan de kuren heeft hij trillende handen en voeten overgehouden. “Daar is goed mee te leven”, vindt Victor. “Je moet gewoon doorgaan, positief blijven.” Zo kijkt hij ook naar de stoma die hij nu heeft. “Accepteren en je er niet tegen verzetten. Dat maakt het makkelijker.” Daarmee is hij een voorbeeld voor zijn omgeving, zoals voor een vriendin die onlangs ook de diagnose kanker heeft gekregen. Zij zegt: “Ik ga ervoor, want Victor rijdt nog iedere dag voorbij.”

 

Meer grip op de ziekte krijgen

Voor het eerst kwamen al zijn relaties naar zijn bedrijf toe in plaats van andersom. ’s Avonds werd het feest voortgezet met vrienden en familie. Op de uitnodigingskaart zetten ze als cadeau-idee een bijdrage voor de Maag Lever Darm Stichting. In totaal zamelden ze maar liefst 1785 euro in voor de stichting. Hun wens: dat er verder onderzoek gedaan kan worden zodat er meer kennis over darmkanker komt. “Nog steeds overlijden teveel mensen eraan. Het is belangrijk dat er meer grip op komt.”

 

Bedankt familie De Schepper voor deze mooie gift!