Even voorstellen: Hans Klopper, teamcaptain van de MLDS Runners

Normal a9b1f3f913554e6a6581a8920e5468d0b2276098
17-10-2016 | 10:28

De MLDS Runners Tour 2018 is begonnen: een groep hardlopers die zich het komende jaar bij verschillende hardloopevenementen laten sponsoren voor de Maag Lever Darm Stichting. De Halve van Egmond is de aftrap. Deze kanjers, herkenbaar aan een fel blauw shirt, hopen een blauwe gloed te verspreiden tijdens de komende evenementen. Hun doel: een zo groot mogelijke opbrengst voor onderzoek naar maag-, darm- en leverziekten. Hun teamcaptain en motivator is Hans Klopper.

"Bij iedere donatie die je binnen krijgt, wordt de drang naar prestatie steeds een stukje groter. En als dan straks nadat je jouw sportieve prestatie hebt volbracht een mooi bedrag naar de Maag Lever Darm Stichting gaat ben je apetrots! Met andere worden DOE MEE EN ZET JE IN VOOR @MLDS !"  - Hans Klopper

Sportieveling

Hans is geen onbekende van de Maag Lever Darm Stichting. Afgelopen jaren kwam hij veelvuldig in actie. In 2016 rende hij de Dam tot Damloop en vervolgens fietste hij de 180 km van de Zuiderzee Klassieker voor de stichting. Afgelopen jaar voltooide hij de Marathon van Amsterdam en haalde daarmee geld op voor de Maag lever Darm Stichting. Kortom, een enorme sportieveling. “Misschien af en toe een klein beetje teveel”, zegt hij zelf over wat zijn actieve levensstijl. “Ik houd er absoluut van om heerlijk in beweging te zijn. Eigenlijk ben ik mij dan aan het ontspannen.”

In  het dagelijks leven woont Hans in Opperdoes, is hij getrouwd met Mariska, heeft hij een dochter van vier (Femke) en een zoon (Wessel) van twee jaar. Hij werkt als Voorman Technische Dienst bij Stichting Kinderopvang Hoorn en volgt daarnaast een opleiding voor Facilitair Manager/Coördinator. Hij plant het lopen en fietsen altijd zoveel mogelijk rondom werk, zodat hij niet teveel van huis weg is. Voor zijn werk loopt hij vaak 10 km hard: “Zo begin ik de dag heerlijk fris. Lopen is absoluut mijn hoofdsport, maar sinds een jaar of vijf fiets ik ook zeer regelmatig op de racefiets. Sowieso 35 km, heen en terug naar werk, en af en toe een rondje van 50 of 60 km na het werk.”

Geld voor onderzoek is belangrijk

De Opperdoezer kwam ooit via zijn vrouw met de Maag Lever Darm Stichting in aanraking omdat zijn vrouw samenwerkte met Prof. dr. Evelien Dekker (zij ontvangt subsidie van de Maag Lever Darm Stichting voor haar onderzoek naar darmkanker, red.). Ook door zijn persoonlijke situatie is hij bijzonder gemotiveerd om geld in te zamelen voor de stichting. “In 2010 werd helaas bij mijn eigen vader maag- en leverkanker ontdekt. Na onderzoek bleek dat het volledig was uitgezaaid. Hij overleed na een ziekbed van zes maanden op 59-jarige leeftijd. Ik wil dat anderen dit lot bespaard kan blijven. Hoe eerder het ontdekt kan worden, hoe groter de kans op genezing.”

 

Sluit jij je aan bij deze gezellige club hardlopers? Word ook MLDS Runner! Zo ben je, naast een flinke dosis sportiviteit, ook nog eens goed bezig voor het goede doel. Kijk hier voor meer informatie.