#RunningAmazones in actie voor darmkanker

Normal 4ca37f27bc1760d0464c45d5c42877197c02bd99
11-10-2016 | 08:56

Zondag 9 oktober liep Priscilla met haar collega Romi de Rotterdamse Harbour Run, zij haalden daarmee 1.270 euro op. Ze noemen zichzelf de #RunningAmazones, vernoemd naar het bedrijf waar ze werken, Amazone Logistics.

"Het was wel even afzien maar het finish-gevoel maakte het dubbel en dwars waard. Een euforisch gevoel door de super leuke run en het mooie bedrag wat we hebben opgehaald!" - Priscilla 

Bedrijfsactiviteit

Priscilla: “Het idee was in eerste instantie om met vier collega's de Harbour Run te doen, omdat het uiteindelijk voor iedereen goed is om te sporten. Daarnaast leek het mij mooi voor de teamspirit. Helaas brak één collega haar teen en een andere collega heeft het ook niet gered tijdig te gaan trainen. Zij hebben wel voor de nodige mentale support gezorgd.” Op het laatste moment voegden Priscilla's zwager en schoonzus zich nog bij het team.

Voor haar moeder

Het is niet de eerste keer dat Priscilla voor de Maag Lever Darm Stichting in actie komt. Vorig jaar liep Priscilla de 10 km van Zoutelande voor de Maag Lever Darm Stichting. Tijdens het trainen kreeg haar moeder de diagnose darmkanker. Haar moeder is nog jong, 47 jaar, en had geen klachten. Daardoor kwam de diagnose ook pas laat. Priscilla besloot toen de 10 km voor haar moeder te rennen. Met haar moeder gaat het nu naar omstandigheden goed. “Het blijft helaas vooralsnog een verloren strijd. Het is een enorme rollercoaster, voor het gehele gezin.”

Het leven niet voor lief nemen

De Harbour Run is een hardloopwedstrijd van 10 km door de Rotterdamse Haven. Om de 350 m bevindt zich een obstakel zoals een stapel met containers waar je zelf overheen moet. Het is hun doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting én gezamenlijk over de streep te komen.  Priscilla: “Ik hoop dat we hiermee een stukje bewustwording kunnen en mogen creëren dat we het leven maar vooral niet voor lief moeten nemen, maar moeten koesteren met elk moment dat we hebben. Uiteindelijk vliegt elke dag, elke maand en ieder jaar zó snel om zonder dat we er bij stilstaan hoe ongelooflijk gezegend we zijn dat we de in gezondheid hebben mogen leven.”

Wil je de #RunningAmazones ook nog steunen? Ga dan naar hun actiepagina.