Hele dorp Moerstraten in actie voor inwoners met maag-, darm- en leverziekten

Normal 38a0d219c11ba0f41f8a3c7c65e0d706ada28da8
05-10-2016 | 10:14

 

“Met stil zitten bereik je weinig”, aldus Tanja de Bont. Vier jaar geleden besloot zij in actie te komen voor het goede doel, nadat ze gehoord had dat de zus van een kennis niet lang meer te leven had. Ook is haar moeder aan leukemie overleden. Als fanatiek hardloper leek het haar leuk om een hardloopevenement te organiseren in haar eigen dorp,  met als startpunt het plaatselijke café. Voor ze het wist had ze via het café een team samengesteld. Run Together Moerstraten was een feit. Dit jaar doen waarschijnlijk 200 hardlopers én wandelaars mee.

  Tanja de Bont, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Run Together: "Met Run Together Moerstraten zet ik mijn passie voor het hardlopen in voor het goede doel."

 

Nationale donorweek

De opbrengst van  de eerste drie edities gingen naar Fight Cancer en Kika. Ieder jaar een ander doel is het credo. Dat zij dit jaar voor de Maag Lever Darm Stichting kozen, is zeker niet zonder reden. Moerstraten is een hecht dorp en een aantal inwoners zijn door een maag-, darm- en leverziekte getroffen. Het hele dorp is daardoor bijzonder gemotiveerd om ook dit jaar hun steentje bij te dragen, als loper of wandelaar op de 6, 12 of 18 km, of als vrijwilliger. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor buikpatiënten. De opbrengst komt uit de verkoop van tickets, donaties, sponsoring van bedrijven én van deelnemers die zich laten sponsoren. Bovendien wordt er aandacht gevraagd voor orgaandonatie. Tanja: “Het evenement is op de laatste dag van de  nationale donorweek, omdat een vrouw uit ons midden onlangs is gered door een levertransplantatie. We willen laten zien hoe belangrijk het is om donor te zijn.”

 

Ren je mee?

Run Together Moerstraten is op 16 oktober in Moerstraten en het kost € 5,- om mee te doen. Ga voor meer informatie en tickets naar www.stichtingruntogether.nl.