Philip en Karin lopen de New York Marathon

19-10-2021 | 08:15

Op 7 november 2021 gaat Philip Bakker (22) samen met zijn moeder Karin van Hoeve (55) de New York City Marathon lopen. Dit doen zij samen om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte van Crohn. De vriendin van Philip leidt al zes jaar aan deze chronische darmziekte. Er moet nog veel onderzoek gedaan worden en daarom rennen Philip en Karin binnenkort 42 kilometer en 195 meter! Hun doel? €4.219 ophalen voor de ziekte van Crohn.


Ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van de darm. De ziekte van Crohn is niet te genezen, maar wel te behandelen. De behandeling bestaat uit medicatie en soms een operatie. Een behandeling met medicijnen is vaak levenslang nodig en gericht op het verkrijgen van remissie (een rustige fase zonder ontstekingen). 

Gigi: 'Zes jaar geleden kwam ik erachter dat ik de ziekte van Crohn had. Ik was 16 jaar oud, wat sinds toen heel veel dingen in mijn leven heeft veranderd. Ondanks dat het nu heel goed met me gaat heeft dat ook heel veel tijd gekost. Veel periodes met verschillende soorten medicatie zoals: infuus, injecties, sondevoeding, of prednison. Deze ziekte is vooral heel lastig omdat je nooit weet wanneer het komt en wanneer het gaat. Ik heb vooral hele heftige aanvallen waardoor ik soms uren achter elkaar het 'gewoon' moet uitzitten. Mijn zus is 3 jaar geleden ook gediagnoseerd met dezelfde ziekte. Ik zie haar vaak met veel pijn en moeilijkheden waar ik ook tegen aanloop. Het is een ziekte die veel mensen niet begrijpen of weten hoe het voelt. En hoe het opeens uit het niets op kan spelen. Heel veel weten ze nog niet over de ziekte. Hiervoor is onderzoek nodig, ook omdat er steeds meer mensen de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa hebben.' 

New York City Marathon

Het idee om samen de New York City Marathon te lopen hadden Philip en Karin al een tijdje.  Samen zijn ze het eens: “Als we een hele marathon gaan lopen, dan meteen de meest indrukwekkende: de New York Marathon!”

De vader van Philip heeft deze marathon al eens gelopen. Philip en Karin wilden de marathon vorig jaar al lopen, maar vanwege het corona-virus kon het toen niet doorgaan. Nu, een jaar later, gaat het wel door en vertrekken de twee op 4 november naar New York.

Voorbereiding

Het hardlopen is Philip en Karin niet onbekend. Philip loopt al sinds zijn 12e hard en Karin heeft al meerdere keren een halve marathon gelopen. Voor deze marathon zijn ze nu ongeveer drie maanden aan het trainen. Binnenkort gaan ze als oefening de 30 kilometer lange afsluitdijk afrennen.

Het streefbedrag van Philip en Karin is €4219,-. Dit is de afstand die zij op 7 november gaan lopen. Inmiddels zitten ze al bijna op €3.000! De donaties halen ze op via vrienden, familie en studiegenoten. Wil jij Philip en Karin ook steunen? Dat kan via: https://hardlopen.voormlds.nl/team/team-new-york