Veel kilometers maken voor de Maag Lever Darm Stichting

Normal ca613b340723c984760c58cbddb3a5a0e7c9623b
25-08-2016 | 08:00

 

Martin Halfwerk (37) rent mee met Conor’s team “The wibbly wobbly wonders rennen voor kankeronderzoek”. Dit team zet zich met hardlopen in voor de Maag Lever Darm Stichting. Ieder teamlid heeft zijn eigen reden om mee te rennen. Martin rent voor zijn vrouw die de chronische darmziekte colitis ulcerosa heeft.

Martin is getrouwd, heeft 2 dochters én 2 bonuskinderen en is stratenmaker van beroep. Naast fitness is hardlopen voor Martin zijn passie, sport en hobby. En sinds kort ook voor hem een manier om mensen met een darmziekte te steunen. 

Hoe meer kilometers, hoe beter

Op 4 september doet hij mee met een bijzonder evenement: de Afsluitdijk Open. Voor het eerst in de geschiedenis gaat de Afsluitdijk open voor duizenden hardlopers en wordt de dijk afgesloten voor al het verkeer. Martin loopt de Hele Afsluitdijk, een afstand van 32,8 km, van Den Oever naar Zurich. Een behoorlijke afstand en dat sluit goed aan bij Martins missie: veel kilometers maken in het hardloopshirt van de Maag Lever Darm Stichting.

Op 18 september volgt de Dam tot Damloop, samen met het team Darmlopers 2016. “Een super idee om mensen met deze ziekte te ondersteunen”, aldus Martin. De Maag Lever Darm Stichting doet voor het eerst met een team mee met de Dam tot Damloop. Tien lopers komen op deze manier in actie voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten.

Hiermee eindigt het rijtje evenementen nog niet. De Strongmanrun in Nijverdal op 4 september (21 km),  Mudmasters in Biddinghuizen op 24 september (42 km) en de NK Duinentrail in Schoorl op 30 oktober (37 km). staan ook nog op de kalender voor dit jaar. Kortom, genoeg kilometers om de Maag Lever Darm Stichting onder de aandacht te brengen.