Hardlopen met een goed gevoel

18-08-2016 | 09:49

 

Anouk Bakker (38), blogger, redacteur en verslaafd aan hardlopen, rent op 4 september de Tilburg Ten Miles. Toen haar hardloopmaatje Conor onlangs vertelde dat hij de chronische darmziekte colitis ulcerosa heeft, besloot ze mee te lopen met zijn team en een sponsoractie voor de Maag Lever Darm Stichting aan haar loop te koppelen. “Het geeft een goed gevoel om mijn passie voor hardlopen in te zetten voor anderen.” 

Het gevoel dat je leeft

Met het rennen maakt Anouk ook haar eigen dromen waar. Hardlopen geeft haar het gevoel dat ze leeft.  Eigenlijk was ze nooit zo sportief, maar toen ze 5,5 jaar geleden met hardlopen begon, wist ze dat ze haar sport had gevonden.

“Running is the greatest metaphor for life, because you get out of it what you put into it.” – Oprah Winfrey.

Anouk: “Deze uitspraak van Oprah verwoordt precies hoe het voor mij is. Ik heb niet het perfecte lichaam voor hardlopen, maar als je gewoon probeert en het schema volgt, lukt het.” Ondanks haar korte lengte, merkt ze dat ze goed kan meekomen met de gemiddelde recreant. Lange afstanden liggen haar het beste. Inmiddels heeft ze al vijf marathons gelopen en zou je het een verslaving kunnen noemen.  Ooit hoopt ze dat de medailles van de Major Six (de marathons van Tokio, Boston, Berlijn, Chicago, New York City, Londen, red.) een plek hebben in haar prijzenkast. De marathon van New York heeft ze vorig jaar gelopen en momenteel traint ze voor de marathon van Berlijn. De Tilburg Ten Miles rent ze speciaal voor de Maag Lever Darm Stichting.

Roze rokje

Altijd in een rokje, meestal in het roze; Anouk is een opvallende verschijning bij hardloopevenementen. “Toen ik zo’n hardlooprokje voor het eerst zag, moest ik aan de tennister Mary Pierce denken. Zij had ook altijd mooie rokjes en jurkjes aan. Ik heb het gevoel dat ik er sneller mee ren, omdat ik mij er zo fijn in voel.”

Anouk gaat 100% voor haar actie. Het werven van sponsors pakt ze met dezelfde toewijding aan als het hardlopen. Wil je weten hoe? Volg haar blog The Running Ninja.

Je kunt Anouks actie steunen op www.kominactie.mlds.nl/actie/anouk-bakker.

 

Ook rennen voor de Maag Lever Darm Stichting? Neem dan contact op met Liselotte de Witte via vrijwilligers@mlds.nl óf start direct je actie op www.kominactie.mlds.nl.