Sha’uri’s kleurrijke actie

20-07-2016 | 09:19

Sha’uri Correa (20) deed op 16 juli mee met de Color Your Life Run. Ze worstelde zich 5 kilometer lang door een zee van  kleuren en zamelde zo € 550,- in voor de Maag Lever Darm Stichting. En dat terwijl ze de ziekte van Crohn heeft en daardoor vaak minder energie heeft.

 

Sha’uri deed mee met de Colour Your Life Run, een hardloopevenement waarbij je tijdens het rennen wordt ondergedompeld in kleur. Het draait daarbij niet om het neerzetten van de beste tijd, maar op een leuke manier gezond bezig zijn met elkaar. Dat is ook precies de reden voor Sha’uri’s deelname: ‘Ik wilde aan een run meedoen die niet alleen gericht is op winnen. Iets leuks maar toch sportief.’

Sinds twee jaar heeft Sha'uri de ziekte van Crohn. Voordat ze deze diagnose kreeg, had ze nog nooit van de ziekte gehoord: “Ik was compleet in shock toen ik het te horen kreeg. Ik moest erg wennen aan de doktersbezoeken en de medicijnen die ik voorgeschreven kreeg. Maar het ergste aan de ziekte voor mij is het feit dat ik altijd moe ben.”

Meer begrip voor buikpatiënten

Sha’uri liep de run voor zichzelf én voor alle buikpatiënten in Nederland. Aan de buitenkant zie je niet dat ze een chronische darmziekte heeft en daardoor voelt Sha’uri zich vaak onbegrepen. “Het is een onzichtbare ziekte en mensen weten vaak niet wat het inhoudt. Daarom wilde ik met mijn actie alle buikpatiënten in Nederland een helpen.”

Ondanks de vermoeidheid, probeert Sha’uri nog steeds alles uit het leven te halen. Dat laat ze ook met haar actie zien. Haar doelstelling was om € 500 in te zamelen. Dat bedrag heeft ze  ruimschoots overschreden. Hoe ze dat gedaan heeft? Door vrienden, familie en andere bekenden om een donatie te vragen. En vooral door het met passie en plezier te doen. “Mijn advies voor anderen die een actiepagina wil starten is, BE PASSIONATE! Heb plezier, want het feit dat je iets wilt doen, betekent al heel wat.”

Klik hier om naar Sha'uri's actiepagina te gaan.