Rennen tegen darmkanker

Normal fe3a6650901e05eae0ca2fe5247f8e55ce47600a
07-07-2016 | 10:56

“Ik denk dat ik meer sponsors krijg voor een marathon” was de reactie van Conor toen wij hem vroegen mee te lopen in ons Darmlopers team voor de Dam tot Damloop. Omdat we nog geen lopersteam voor een marathon hadden, besloot hij deze zelf op te zetten. “The wibbly wobbly wonders rennen voor kankeronderzoek” is de naam van het team dat zich met hardlopen voor de Maag Lever Darm Stichting inzet. Het doel: laten zien hoe belangrijk dit doel is, geld inzamelen en meer mensen erbij betrekken. Ongeacht hoeveel kilometer je rent.

Conor is 35, Iers, getrouwd en vader van 3 kinderen. Zijn passie voor hardlopen begint in 2013, toen hij de diagnosis colitis ulcerosa kreeg. Hij was 32 jaar, had nog nooit van deze ziekte gehoord en wilde dat het weg zou gaan. Daardoor was het extra confronterend voor hem dat genezing van deze ziekte niet mogelijk is. Het enige wat hij kon doen om de ziekte onder controle te houden was zijn levensstijl aan te passen en conditie te verbeteren. Onderweg naar huis besloot hij te stoppen met roken, gezond te gaan eten en meer te gaan bewegen.

Hardlopen als nieuwe levensstijl

Zo ontstond bij Conor het idee om te gaan hardlopen. “In 2013 rende ik voor het eerst 10 kilometer. In 2014 deed ik voor het eerst met een evenement mee, de Tilburg Ten Miles. Het jaar daarop liep ik mijn eerste marathon, de marathon van Rotterdam. Dit jaar heb ik de marathon van Rotterdam opnieuw gelopen. Verder wil ik dit jaar nog de marathon van Etten Leur doen en de marathon van Rotterdam staat al weer op de planning voor 2017. Ik verving mijn rookverslaving en slechte eetgewoonte door een hardloopverslaving en verloor 10 kilo. Ik vond nieuwe energie en terwijl mijn kinderen nog in bed liggen, ga ik er al om 6 uur uit om te rennen.” Nog steeds heeft Conor af en toe een opvlamming, maar hij gelooft dat hij met zijn nieuwe levensstijl de ziekte beter onder controle houdt.

Ook al heeft hij colitis, voor Conor is darmkanker dé motivatie om in actie te komen voor de Maag Lever Darm Stichting. Door met het hardlopen geld in te zamelen kan er meer geïnvesteerd worden in kankeronderzoek.  En zo kan in de toekomst worden voorkomen dat mensen een dierbare aan deze ziekte verliezen. Daar wil hij graag nog een extra rondje voor rennen.

Wil je net als Conor rennen voor kankeronderzoek? Meld je aan bij Liselotte de Witte, maak je actiepagina aan en start met sponsors werven!

Wil je Conor's actie steunen? Doneer dan op zijn actiepagina of laat een bericht achter!