Demi liep 10km hard voor haar lieve familie

Normal 78863c19911c15bcddff22152c55434edd086d06
18-03-2021 | 12:22

Demi Dijkstra verloor 8 jaar geleden haar moeder aan van Crohn en 2 jaar geleden haar opa aan de gevolgen darmkanker. Demi besloot dat ze iets speciaals wilde doen ter nagedachtenis aan moeder, opa en alle mensen die te maken hebben met een spijsverteringsziekten.

Demi: ‘’ Het idee kwam eigenlijk heel spontaan! Ik wilde gewoon iets bijzonders doen. Ik was het idee in mijn hoofd aan het uitwerken, vertelde het aan mijn schoonfamilie en vrienden en heb diezelfde avond nog een actiepagina aangemaakt en een facebook bericht gepost.’’

Op 3 maart heeft Demi 10km hardgelopen. Op deze dag was het precies 8 jaar geleden dat haar moeder was overleden. Met veel steun van haar familie, vrienden en vriend heeft ze een ontzettend mooi bedrag opgehaald, van 800 euro.

Demi: “Bizar gewoon, dat ik zoveel geld heb opgehaald. Ik dacht ik deel dit op Facebook en was al blij als iedereen 2 euro zou doneren. Mijn streefbedrag was 100 euro, ik dacht daar wil ik wel 10km voor gaan hardlopen. De donaties bleven binnenkomen net zoals alle liefde en steun. Tot op de dag vandaag sta ik nog steeds versteld dat we zoveel geld hebben opgehaald.’’

De dag zelf startte als een normale dag voor Demi, ze had zelfs in de ochtend nog online les.

Toen dat voorbij was, begonnen de zenuwen en spanningen toch wel te komen. Samen met haar vriend is ze de 10km gaan hardlopen.

Demi: “Toen ik buiten stond voordat ik wilde gaan starten stond ik toch een beetje te trillen op mijn benen. Ik had een hardloop pakket gehad van de MLDS met daarin een startnummer, medaille en een shirt. Het shirt had ik pas aan toen ik echt die dag ging hardlopen. Toen ik het shirt aanhad, met mijn vriend aan mijn zij en mijn vriendin en schoonmoeder die ons uitzwaaide, had ik het gevoel alsof ik de hele wereld aankon.”

Met veel steun van haar vriend die met haar mee is gelopen, haar vrienden en familie die haar toe hebben gejuicht heeft Demi de finish van de 10km gehaald. Tijdens het lopen kwamen er veel herinneringen van haar moeder terug, van hoe ver ze nu al in het leven is gekomen en dat ze aan het lopen was voor haar moeder, opa, zus en voor alle mensen die te maken hebben met deze ziekte. Dat gaf haar een onbeschrijfelijk gevoel.

Demi: “Ondanks dat mijn moeder de strijd tegen Crohn heeft verloren is ze voor mij nog steeds een super vrouw en een grote inspiratie. Ik wil haar elke dag nog trots maken.’’

Wil jij de actie van Demi bekijken en haar steunen? Doe dan een donatie op haar actie pagina!