Ultra Run 2017: in 7 uur van Rotterdam naar Utrecht.

Normal 938c945b536749334646d313cd24c0090e079f22
05-12-2017 | 14:31

Afgelopen zaterdagochtend gingen hardlopers Lars Lageweg, Danyel Breuls en Rich den Hartog de uitdaging aan vanaf Rotterdam Centraal. 68,3 kilometer en 7 uur, 4 minuten en 39 seconden later finishten zij op het Centraal Station van Utrecht. Met deze ultra run kwamen zij in actie voor de Maag Lever Darm Stichting.

Ook vorig jaar kwamen zij voor ons in actie. Het begon toen met een bericht van Lars op Facebook: “Voor iedere like van dit bericht, ren ik een halve kilometer”. Zeven uur later stond de teller al op 116 likes en moest hij dus 58 kilometer gaan afleggen. Hij besloot dit vanaf Rotterdam Centraal te doen. “Gewoon omdat ik dat het mooiste station van Nederland vind.” En als je dan vanaf dat punt kijkt welke stad ongeveer op 58 kilometer afstand is, dan is dat Utrecht (62 kilometer). Om de tocht dit jaar nog wat uitdagender te maken, werd het parcours in vergelijking met vorig jaar verlengd tot 68,3 kilometer. ‘’Met een beetje extra lopen, konden we zo mooi de karakteristieke Erasmusbrug en Willemsbrug meenemen’’.

Onderweg hielden de hardlopers twee korte pauze's. ,,Het was goed te doen, aldus Lars. Bij 53 kilometer had ik het even lastig, maar gelukkig hadden we een masseur bij ons. Het was erg prettig om de kuiten los te krijgen.'' Lageweg vond het fantastisch om in Utrecht te finishen. ''We hebben over de nieuwe brug over het spoor gelopen en hadden een fantastisch uitzicht op onze finishplek.''

De keuze om zijn actie te koppelen aan de Maag Lever Darm Stichting was minder toevallig. Zelf heeft hij de chronische darmziekte colitis ulcerosa en in zijn omgeving komen darmziekten veel voor. “Ik krijg medicijnen, weet wat mijn beperkingen zijn, maar ik kan er goed mee leven.” Toch kan hij met het hardlopen niet meer zo fanatiek trainen als vroeger en moet hij na iedere training meer rust nemen.

Uiteindelijk haalden de ultra runners vorig jaar bijna 1.000 euro op voor meer onderzoek naar darmziekten en om het voor alle buikpatiënten allemaal wat draaglijker te maken. Dit jaar willen zij ook weer een mooi bedrag bij elkaar brengen. Steun Lars’ actie! Doneren kan nog steeds op zijn actiepagina.