Palingrookwedstrijd voor de Maag Lever Darm Stichting

Normal affaadc8bd99290488a6a5866caaecd336409c41
14-06-2017 | 10:41

Onlangs werd op recreatieoord De Wilgenplas in Maarssen een braderie georganiseerd. Tijdens deze braderie vond de eerste editie van de Gerard van den Oosten palingrookwedstrijd plaats. Vernoemd naar de eerder dit jaar overleden vader van Wilgenplas eigenaresse Sylvia van Putten.

Vier palingrokers bonden de strijd met elkaar aan voor de beste paling. Een driekoppige jury beoordeelde de paling op kleur, gaarheid, vel, smaak en zoutgehalte. Organisator van de wedstrijd en tevens juryvoorzitter was Johan van de Haar. Johan: ‘’Mijn vrouw is al drie keer geopereerd in verband met darmkanker en Nigel, de schoonzoon van Sylvia, heeft de ziekte van Crohn. Daarom wilden we in actie komen voor de Maag Lever Darm Stichting’’.

De opbrengst van de verkoop van 178 palingen was goed voor maar liefst 540,- euro. Een rondgang met de collectebus onder de bezoekers leverde nog een extra 30,- euro op.  Johan: ‘’Ik ben blij dat we een mooi eindbedrag van 570,- euro hebben kunnen ophalen. Ik hoop dat het een verschil gaat maken voor mensen met een maag-, lever-, of darmaandoening. Ik wil ook nog Sylvia’s dochter Lindy en schoondochter Debby hartelijk bedanken voor al hun hulp die dag!’’.

Als we de cheque in ontvangst komen nemen, neemt Johan ons mee naar zijn viskraam op De Wilgenplas en trakteert ons op zijn heerlijke vers gerookte paling. Bedankt  Johan voor het organiseren van deze mooie actie!