Martin Breedijk

Ter ere van mijn vrouw en alle doktoren en onderzoekers

16 april 2023 coachte ik mijn "schoonzoon" tijdens de marathon van Rotterdam toen ik na 32 km bij de Coolsingel door mijn vrouw werd gebeld: Er komt een donorlever aan, je moet nu naar het Erasmus MC!
Opeens kwamen in een enorme draaikolk van gebeurtenissen en emoties: "Wordt de lever goedgekeurd?", "Zal de operatie goed verlopen" waren slechts enkele van de vele vragen. De operatie is goed verlopen en mijn vrouw hersteld gestaag, met ups en downs wordt ze steeds sterker en pakt meer en meer zaken in haar leven weer op.

Om dit proces af te ronden en om iets terug te doen voor alle dokters, verpleegkundigen, onderzoekers, donors en alle andere betrokkenen zal ik 14 april 2024 zelf de marathon van Rotterdam lopen en daarbij zo veel mogelijk geld ophalen voor de Maag Lever Darm Stichting. Want er is nog veel onderzoek nodig, bv. voor de ziekte van mijn vrouw Primaire Sclerosende Cholangitis, die bij haar nog steeds zou kunnen terugkomen. 

Wil je mij daarin ondersteunen, elk bedrag is welkom en ik heb een paar suggesties:

  • Steun mij met €42 (€1/km)
  • Steun mij met €21 (€0,5/km)
  • Steun mij met €10,50 (€0,25/km)

Omdat ik al jaren actief ben als duursporter en ook het triathlon-trainersdiploma niveau 4 heb bied ik ook het volgende aan:

  • Steun mij met €84 (€2/km) en geef ik je maximaal 1 uur advies over alles wat je wil weten over trainen (zwemmen/fietsen/hardlopen/triathlon) via beeldbellen of telefoon.
  • Steun mij met €168 en ik train maximaal 2 uur samen met je in de Kennemerduinen, het mooiste hardloopgebied van Nederland. Wil je een andere locatie, dat is in overleg ook mogelijk.
  • Steun mij met €420 en ik geef een training aan een groep van maximaal 15 lopers in de Kennemerduinen. Nodig je vrienden uit, kom met je bedrijventeam of je club. Wil je een andere locatie, dat is in overleg ook mogelijk.
  • Wil je mij met nog meer sponsoren, laat het mij weten via mbreedijk@gmail.com en dan kijken we hoe we dat invullen. Mogelijkheden zijn bv. logo op shirt, dagvoorzitter zijn (ben ik ook namelijk) of iets heel anders. 

 Dus wat het bedrag ook is, steun mijn actie en het werk van de Maag Lever Darm Stichting. Elke bijdrage telt!

 

20
17/04/2024
14:13

Jarne

Bekijk alle

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
  Bekijk alle
15/04/2024 | 19:29

We hebben het gehaald!

Hier zit ik dan, met hele stijve benen en een ongelooflijk tevreden gevoel. Gisteren mochten we, ook mijn dochter Myrthe en haar vriend Marten liepen de marathon van Rotterdam voor de MLD-stichting, dan eindelijk de marathon lopen. We hebben er hard voor getraind en ook ons best gedaan om geld in te zamelen. Gezamenlijk hebben we bijna €13.000 opgehaald met 519 donateurs. Iedereen daarvoor nogmaals bedankt, jullie hebben ons er mede doorheen gesleept. Het werd voor ons alle drie, net als voor vele anderen, een zware marathon waarbij we aan het einde behoorlijk in snelheid hebben moeten inboeten. De reden is voor alle drie enigszins anders maar de zon/warmte speelde een best grote rol daarin. Hoewel het ideale omstandigheden leken, en we daarom in het begin ook wel iets te hard hebben gelopen, was de zon toch best sterk. Op zich niet schokkend maar de afgelopen maanden hebben we eigenlijk alleen maar getraind met zes graden, regen en windkracht 6, en dan is 14-15 graden met zon opeens echt warm (ik was ook zelfs een beetje verbrand op mijn hoofd).  Toen het zwaar was heb ik echter aan twee dingen gedacht. Dat was naast alle mensen die mij steunden en die ik niet in de steek kon laten, vooral de symboliek met het traject van Judith richting de verlossende eindstreep van de transplantatie. Ook bij haar werd het steeds zwaarder, en dan wist ze ook nog niet eens waar de finish was. Dus elke keer als ik voelde/zag dat iklangzamer ging heb ik aan een moment gedacht in dat proces en het daarmee vergeleken. Dus bv. afgeurd voor 50%, besluit op de wachtlijst te laten plaatsen en de kramp die ik er op 40 km. even moest uitrekken was de teleurstelling dat ik geen levende donor kon zijn. Maar uiteindelijk was daar de finish en vlak naast de finish aan de reclameborden zat Judith hard te gillen. Ze had angstzweet gekend omdat we alle drie een tijdje stil hadden gestaan in de app en ze al allerlei mensen had zien instorten op de finish. Zij maakte dus mee wat wij hadden meegemaakt, aan de kant staat, je zorgen maken en ook weinig kunnen doen anders dan ondersteunen waar nodig.  Uiteindelijk ben ik gefinisht in 3:25:29, een alleszins respectabele tijd denk ik, hoewel ik het liever anders had opgebouwd. Maar he, het blijft de marathon en daarin kan van alles gebeuren. Na afloop met z'n allen lekker wat gegeten en gedronken om de marathon te evalueren. Het was een mooi en inspirerend project, ik hoop dat jullie er ook van hebben genoten.

Een gezonde spijsvertering voor iedereen: dat is ons doel. Daar zetten we ons samen met artsen, onderzoekers, collectanten en donateurs vol overgave voor in. We financieren mogelijkheden om ziekten vroegtijdig op te sporen. En we maken ons er sterk voor dat iemand die ziek is snel de juiste behandeling krijgt. Maar veel liever voorkomen we dat iemand een spijsverteringsziekte krijgt. Daarom zeggen we tegen iedereen: Listen to your guts! Want je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid.