Kom in actie voor de Maag Lever Darm Stichting

Helaas wordt het leven van miljoenen mensen, elke dag weer, ontregeld door spijsverteringsziekten. Ziekten die zorgen voor schaamte, onzekerheid en pijn. Ziekten die soms zelfs overlijden tot gevolg kunnen hebben. Zolang dat het geval is, zullen wij voor deze mensen blijven strijden. 

De Maag Lever Darm Stichting financiert onderzoek om spijsverteringsziekten te voorkomen en te bestrijden. Start vandaag nog je eigen actie of sluit je aan bij een evenement en strijd samen met ons voor een gezonde spijsvertering. Jouw bijdrage, groot of klein, maakt het verschil!

 

Lees meer Lees minder
Start actie Doneer nu
Promote icon

Start jouw actie

Startaction icon

Promoot je actie

Collect icon

Zamel geld in

Go icon

Zet ‘m op!

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Almar Hesmerg

Fietsen voor de jeugd en tegen MLD kanker

Help de jeugd en strijd tegen maag, lever en darm kanker! Mijn naam is Almar Hesmerg, ik ben 46 jaar en samen met mijn partner Ingrid hebben we twee prachtige kinderen Ruben (15) en Sanne (12). Mijn moeder is 2 december 2015 overleden aan de gevolgen van slokdarm kanker, wat enorm veel impact heeft gehad om mij en mijn familie. Veel mensen hebben helaas ook hiermee te maken en ik wil op een bijzondere manier een steentje bijdragen door de mensen te helpen die nog een kans maken op genezing. Daarom wil ik van Sneek naar Berlijn fietsen en het traject ernaar toe een inzamelingsactie opstarten om zoveel mogelijk geld op te halen voor: 1. Maag, lever en darm stichting, Je spijsvertering is van levensbelang. Ze kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Je spijsvertering kan je kracht en energie geven, maar ze kan je ook slopen, je wereld klein maken, of zelfs je dood worden. De Maag Lever Darm Stichting zet zich in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. 2. Pannakooi realiseren SWZ Boso Sneek, helaas zien we een trend dat de jeugd steeds minder gaat bewegen en met het realiseren van een pannakooi willen we de jeugd meer stimuleren om te bewegen om een leuke en positieve manier. Doelstelling is om 25-04-2020 aan te komen in Berlijn, ik heb voor deze datum gekozen omdat 2520 mensen per jaar de diagnose slokdarmkanker krijgen en helaas is de overlevingskans op dit moment te laag.

Anouchka de Haas

Team Carolina voor MLDS

Wij gaan op 21 september 2019 de dam tot damwandeltocht van 20km lopen voor de MLDS voluit maag lever darm stichting. Ik zal ons even voorstellen: Carolina, slokdarmkankerpatiënt met uitzaaiingen. John, echtgenoot van Carolina. Anouchka, dochter van Carolina. Richard, schoonzoon van Carolina. Dyon, kleinzoon van Carolina. Carolina kreeg augustus 2017 de diagnose slokdarmkanker. Onze wereld stond op zijn kop. Dit kon toch niet waar zijn, dit gebeurt alleen bij anderen. Dus niet! Na een traject van verdere onderzoeken, chemo en bestraling werd Carolina in januari 2018 geopereerd om zo volledig te genezen. De operatie ging goed. Een dag op de recovery en dan zou ze naar de afdeling gaan. Helaas krijg zij naadlekkage waardoor er de volgende nacht een spoedoperatie nodig was. Die operatie is gelukkig ook goed gegaan maar ze had een aardig jasje uitgedaan. Er kwamen steeds complicaties. Na een week op de IC mocht ze naar de verpleegafdeling om verder op te knappen. Een paar dagen voor ze naar huis mocht kregen wij te horen dat alles schoon was. Wat waren wij blij. Ze had dit alles niet voor niks doorstaan. In augustus 2018 kreeg zij een scan (voor iets anders) maar hier kwam helaas uit dat zij uitzaaiingen heeft en ze dus ongeneeslijk ziek is. Alleen palliatieve chemo is mogelijk. Het was weer een klap. Gelukkig is Carolina super positief en genieten wij met elkaar van alles en maken we ook hele mooie herinneringen met elkaar. Zelf is Carolina niet meer te helpen maar zij heeft wel als wens om geld op te halen voor de MLDS zodat er meer geld komt voor onderzoeken die nodig zijn om andere mensen te helpen! Zelf gaat Carolina ook mee, lopend of in de rolstoel, dit ligt eraan hoe zij zich dan voelt. Maar wij gaan met elkaar de finish halen!!! Helpt u ook mee door ons te sponsoren en Carolina haar wens uit te laten komen? Alvast bedankt! En onthoud: Ieder bedrag is welkom en uw steun is hard nodig.

Amsterdam Halve Marathon 2019

Amsterdam Halve Marathon 2019

Loop de Amsterdam Halve Marathon voor de Maag Lever Darm StichtingDe Amsterdam Halve Marathon is de grootste halve marathon van Nederland. Het parcours leidt de deelnemers vlak langs de binnenstad van Amsterdam en kent vele hoogtepunten, die een aparte sightseeing tour ook meer dan waard zijn. Een van de hoogtepunten in het parcours is de start en finish in het Olympisch Stadion.Wat een mooie uitdaging! Ren jij met ons mee? Er zijn nog startbewijzen beschikbaar. Ook als je al een startbewijs hebt, ben je van harte welkom bij ons team aan te sluiten.  Strijd met ons mee voor een gezonde spijsvertering.Kom jij dit jaar in actie tijdens de Amsterdam Halve Marathon op zondag 20 oktober? En wil je met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Helaas wordt het leven van miljoenen mensen, elke dag weer, ontregeld door spijsverteringsziekten. Ziekten die zorgen voor sterfte, schaamte, onzekerheid, angst, isolement of onmacht. Zolang dat het geval is, zullen wij voor hen blijven strijden. Ga jij de strijd met ons aan? Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?Door onderzoek te faciliteren en voorlichting te geven redden we levens. We werken daarnaast aan innovatieve tools voor zelf-diagnostiek om ziekten vroegtijdig op te sporen. Ook focussen we op een gezonde leefstijl, waar beweging natuurlijk onlosmakelijk mee is verbonden. Daarom ondersteunen wij onze Dam tot Dam-lopers! Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?Om ons in te kunnen blijven zetten voor de ruim twee miljoen patiënten met een spijsverteringziekte is er veel geld nodig. We kunnen jouw hulp hierbij heel goed gebruiken! Laat jouw prestatie sponsoren en maak het verschil voor ruim 2 miljoen buikpatiënten. Hoe helpen we jou?We vinden het natuurlijk fantastisch dat je samen met ons gaat strijden en de uitdaging aangaat om de Amsterdam Halve Marathon te lopen voor de Maag Lever Darm Stichting! Steun jij ons, dan steunen wij jou met een volledig Amsterdam Marathon actiepakket: Een startbewijs voor de Amsterdam Halve Marathon met een bevoorrechte startpositie Een uniek wandelshirt van de Maag Lever Darm Stichting Een eigen actiepagina waarmee je super gemakkelijk sponsoren kunt werven. Meld je aan via de 'Start actie' button op deze pagina. Tips en promotiemateriaal om jouw actie tot een succes te maken Een goed gevoel. Je draagt bij aan de gezondheid van 2 miljoen buikpatiënten. Meer informatie over het werk van de Maag Lever Darm Stichting. Meelopen voor de Maag Lever Darm Stichting zorgt voor extra motivatie en inspiratie, want met elke stap help jij buikpatiënten. Wat vragen we van jou?Niets anders dan dat je met enthousiasme meedoet en minimaal 250,- euro aan sponsorgeld ophaalt. Je krijgt een persoonlijke actiepagina, tips en middelen om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Opmerkingen en/of vragen? Neem contact met ons op of kijk bij de veelgestelde vragen. Schrijf je in via de button: START ACTIE

Bekijk alle nieuwsberichten